Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

Χρυσοπλήρωσαν τον Γερμανό για να... χάνουν λεφτά!


Πριν τη ληστεία από τους Γερμανούς, είχαμε τη ληστεία... από τον Γερμανό! Ο ΟΤΕ χρυσοπλήρωσε την εμπορική αλυσίδα με τα 500 ΜΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ καταστήματα για να... χάνει λεφτά.
Ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν μόνοι τους:
- Τα λειτουργικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2008 της αλυσίδας Γερμανός είναι αρνητικά: πέρσι είχε λειτουργικά κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ, φέτος εμφάνισε ζημιές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
- "Βουτιά" κάνει και το περιθώριο κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που μειώθηκε από 4% πέρσι, σε 1% φέτος, δηλαδή η μείωση έφθασε το 69,7%.
- Το 2007, στην πρώτη πλήρη χρήση μετά την εξαγορά, τα καθαρά κέρδη της Γερμανός μειώθηκαν κατά 45,3% και έφθασαν μόλις στα 14,2 εκατ. ευρώ, από τα 26 εκατ. ευρώ του 2005.
- Με βάση τα κέρδη του 2007, η σχέση τιμής εξαγοράς/κερδοφορίας διαμορφώνεται σε 91,4 φορές. Δηλαδή, η Cosmote θα χρειαστεί να περιμένει σχεδόν 100 χρόνια για να αποσβέσει την εξαγορά αποκλειστικά από τα κέρδη της Γερμανός!
- Το δίδυμο Βουρλούμη-Μαρτιγόπουλου ισχυριζόταν ότι το τίμημα των 1,3 δις. ευρώ δικαιολογείται επειδή η Γερμανός θα έφερνε σημαντική αύξηση των ταμειακών ροών της Cosmote.
- Η πραγματικότητα τους διαψεύδει: οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες της Cosmote όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2007, αλλά αντίθετα μειώθηκαν από τα 744 εκατ. του 2006 στα 722 εκατ.
- Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν, επίσης, από τα 502 εκατ. ευρώ του 2006 στα 482 εκατ. ευρώ το 2007.
Με αυτά τα δεδομένα, η δίωξη για απιστία αποκτά νέα διάσταση: δεν είναι πλέον κάποιοι κακόπιστοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα "βλέπουν μαύρα". Είναι οι "σκληροί" αριθμοί που αποδεικνύουν ότι η εξαγορά δεν ήταν επωφελής. Το λόγο έχουν οι εισαγγελείς.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008

"Ληστεύουν" και τα ασφαλιστικά Ταμεία-μετόχους του ΟΤΕ!

Δεν είναι μόνο οι μικρομέτοχοι που χάνουν περιουσίες από τη ληστρική συμφωνία για την εκποίηση του ΟΤΕ, χωρίς δημόσια προσφορά από την Deutsche Telekom για τους μετόχους της μειοψηφίας. Όπως επισημαίνει ορθά φίλος του blog, τα ασφαλιστικά Ταμεία κατείχαν στις 31/12/2006 περίπου 13 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ, δηλαδή το 2,65% του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία από το site www.periousia.gr του υπουργείου Απασχόλησης.
Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την κυβέρνηση:
1. Πόσες μετοχές είχαν τα Ταμεία όταν ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ στους Γερμανούς;
2. Γιατί τις μετοχές αυτές δεν συμφωνήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να τις αγοράσουν οι Γερμανοί στην ίδια τιμή που πλήρωσαν στο Δημόσιο;
3. Με ποια λογική μένουν τα Ταμεία με τον... μουτζούρη στο χέρι, κατέχοντας εκατομμύρια μετοχές που απαξιώνονται και αξίζουν πλέον 15 ευρώ στο ΧΑ, όταν το Δημόσιο... μοσχοπούλησε τις δικές του μετοχές έναντι 29 ευρώ;
4. Υπάρχει ή όχι τεράστια οικονομική απώλεια για τα Ταμεία, η οποία με βάση τα στοιχεία του 2006 ξεπερνάει τα 180 εκατ. ευρώ (14 ευρώ διαφορά τιμής, επί 13 εκατ. μετοχές);
5. Θα διερευνήσει, άραγε, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αυτή την παράμετρο της μεγάλης "ληστείας" των μετόχων μειοψηφίας του ΟΤΕ; Ή θα επιτρέψει να απαξιώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης η περιουσία τους, με τελικά θύματα τους ασφαλισμένους;
Ας απαντήσει, επιτέλους, ο κ. Αλογοσκούφης σε ένα απλοϊκό ερώτημα: αφού ο ίδιος διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης μια συμφωνία για την πώληση μετοχών του ΟΤΕ έναντι 29 ευρώ, γιατί δεν περιέλαβε στη συμφωνία και τις μετοχές των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να πουλήσουν στην ίδια, υψηλή τιμή;
Γιατί αφήνει τους Γερμανούς να μαζεύουν κοψοχρονιά μετοχές του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο, αντί να τους ζητήσει να αγοράσουν τις μετοχές των Ταμείων; Τι λένε, άραγε, οι νομικοί του σύμβουλοι; Δεν συνιστά αυτό απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ή μήπως τα Ταμεία έχουν πάψει να αποτελούν μέρος του δημόσιου τομέα, τα συμφέροντα του οποίου έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται οι υπουργοί μας;
Η Φάνη Πετραλιά, ως υπουργός εποπτεύουσα τα Ταμεία, γιατί προσυπέγραψε όλες τις αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την εκποίηση του ΟΤΕ, όπως και το νόμο με τον οποίο κυρώθηκε από την Βουλή η συμφωνία Δημοσίου-Γερμανών; Δεν την ενδιαφέρει καθόλου αν με την υπογραφή της αυτή γίνεται συνυπεύθυνη για την απαξίωση της περιουσίας των Ταμείων;
Κατ' επέκταση, οι διοικητές των Ταμείων, γιατί δεν κινούνται όπως θα είχε κινηθεί κάθε μέτοχος που βλέπει να απαξιώνεται η περιουσία του; Γιατί δεν αρχίζουν όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να υποχρεωθεί η Deutsche Telekom, βάσει του κοινοτικού Δικαίου, να υποβάλει δημόσια προσφορά στους μετόχους μειοψηφία; Είναι τέτοια η κομματική υποταγή τους, ώστε αδιαφορούν αν θεωρηθούν συνένοχοι για απιστία εις βάρος του Δημοσίου;
Σκληρές οι ερωτήσεις, ίσως. Αλλά μια σοβαρή κυβέρνηση, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον, θα έπρεπε ήδη να έχει έτοιμες τις απαντήσεις...

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

Συνεχίζεται η ληστεία μικρομετόχων του ΟΤΕ στο ΧΑ...


Συνεχείς είναι πλέον οι αγορές μετοχών του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, καθώς οι Γερμανοί σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την εγκληματική για τους μικρομετόχους απόφαση Αλογοσκούφη-Πιλάβιου για τη μη υποβολή δημόσιας προσφοράς σε δίκαιη τιμή προς όλους τους μετόχους από την D.T.
Τα τελευταία στοιχεία από τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ στο ΧΑ δείχνουν ότι πλέον οι Γερμανοί έχουν αγοράσει 4.291.500 έναντι 65.196.965,94 ευρώ, δηλαδή σε μέση τιμή 15,18 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό καταδεικνύει και το μέγεθος της ληστείας, αφού οι Γερμανοί πλήρωσαν 26 στην Marfin και 29 ευρώ στο Δημόσιο! Οι "επίσημες" οργανώσεις μετόχων (όπως αυτές του Δ. Καραγκούνη και του Μπάμπη Εγγλέζου) σιωπούν, αλλά το otelisteia.blogspot.com θα συνεχίσει να φωνάζει.
Στο γράφημα (από το www.euro2day.gr) φαίνεται πόσο "επωφελής" -κατά Αλογοσκούφη- ήταν η εξαγορά του ΟΤΕ από τους Γερμανούς για τους μετόχους μειοψηφίας του ΟΤΕ. Η εικόνα κατάρρευσης της μετοχής θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται περισσότερα σχόλια...
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2008

"Κλέβουν" 38,5 εκατ. ευρώ από μικρομετόχους του ΟΤΕ!


Μαζικές είναι οι αγορές μετοχών του ΟΤΕ από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom, τώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λειτουργώντας σαν προσάρτημα της κυβέρνησης και όχι ως ανεξάρτητη αρχή, γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να υποβληθεί δημόσια προσφορά προς όλους τους μετόχους της μειοψηφίας σε δίκαιη τιμή.
Ως τώρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο, οι Γερμανοί έχουν αγοράσει συνολικά 2.830.000 μετοχές, έναντι του ποσού των 43,55 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η μέση τιμή αγοράς (με την έκπτωση που πρόσφερε ο κ. Πιλάβιος, ακολουθώντας τις διαταγές Αλογοσκούφη...) δεν ξεπερνά τα 15,4 ευρώ, όταν το Δημόσιο πήρε 29 ευρώ και η Marfin Investment Group 26!
Έτσι, η ζημιά ως τώρα για τους μικρομετόχους από τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή που θα έπαιρναν, αν είχε υποχρεωθεί η Deutsche Telekom σε δημόσια προσφορά, και στην τιμή που τελικά προσφέρουν οι Γερμανοί φθάνει τα 38,5 εκατ. ευρώ! Ο καθένας το χαρακτηρίζει όπως θέλει, αυτό το blog το χαρακτηρίζει ληστεία!

Οκτώ στους δέκα υπέρ της δημόσιας προσφοράς!

Με συτντριπτικά ποσοστά, οι αναγνώστες του "ΟΤΕ-Ληστεία" τάσσονται υπέρ της υποβολής δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές μειοψηφίας του ΟΤΕ. Οκτώ στους δέκα λένε ένα μεγάλο "όχι" στη ληστεία των χιλιάδων μικρομετόχων, προς όφελος της Deutsche Telekom.
Ασφαλώς και δεν είμαστε υπερφίαλοι, για να συμπεράνουμε βιαστικά ότι "ο λαός μίλησε" και άλλα τέτοια φαιδρά. Σαφές είναι, όμως, ότι, από το Σάββατο που εμφανίσθηκε το blog μας, αν και οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε κάποιες παραλίες, ήταν αρκετοί όσοι μπήκαν στον κόπο να μετάσχουν στην ηλεκτρονική μας ψηφοφορία, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της κυβέρνηση που καταπατούν βάναυσα στοιχειώδη δικαιώματα χιλιάδων μικρομετόχων.
Επειδή αυτό το blog είναι ανοικτό σε όλες τις απόψεις, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον από τους φίλους που απάντησαν "όχι" στην ηλεκτρονική μας ψηφοφορία, να μας εξηγήσουν γιατί εκτιμούν ότι δεν πρέπει να υποβληθεί δημόσια προσφορά. Θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε και τη δική τους άποψη.

Ανενόχλητοι... γδέρνουν μικρομετόχους οι Γερμανοί!


Αφού το υπουργείο Οικονομίας και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους έκαναν "δώρο" τον ΟΤΕ χωρίς την υποχρέωση δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές της μειοψηφίας, οι Γερμανοί ανενόχλητοι "ξαφρίζουν" τις μετοχές των μικροεπενδυτών μέσω Χρηματιστηρίου.
"Η DEUTSCHE TELEKOM AG προέβη την 30/6/2008 σε αγορά 450.000 μετοχών της ΟΤΕ Α.Ε. συνολικής αξίας 7.176.974,85 ευρώ", διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ, που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουλίου. Δηλαδή, αγόρασαν κατά μέσο όρο στην τιμή των 15,94 ευρώ κάθε μετοχή, ενώ έχουν πληρώσει 26 ευρώ στην Marfin για τις ίδιες μετοχές και 29 ευρώ στο Δημόσιο!
Το blog μας δεν ονομάστηκε τυχαία "ΟΤΕ-Ληστεία": μια ματιά στους αριθμούς της προηγούμενης παραγράφου αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας πώς ληστεύονται, μέσω αυθαίρετων αποφάσεων της κυβέρνησης και της δήθεν ανεξάρτητης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Αλέξη Πιλάβιου, χιλιάδες μικρομέτοχοι, που βλέπουν την περιουσία τους να έχει απαξιωθεί και αναζητούν εξόδους διαφυγής, έστω και με ξεπούλημα σε χαμηλή τιμή.
Ως πότε, λοιπόν, θα επιτρέπουμε αυτή τη ληστεία; Καιρός να αντιδράσουμε!

Σκάνδαλο Γερμανός: αγόρασε... χρέη η Cosmote!


Αυτό το blog δημιουργήθηκε για να συντονιστούν -επιτέλους!- οι μικρομέτοχοι του ΟΤΕ και να αντιδράσουν στην καταστροφή της περιουσίας τους, μετά την εξαγορά του Οργανισμού από τους Γερμανούς ΧΩΡΙΣ δημόσια προσφορά για τους μετόχους μειοψηφίας.
Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε το ενδιαφέρον σχόλιο φίλου του blog, με θέμα την πολύκροτη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote. Επειδή και αυτή η ενέργεια της διοίκησης του ΟΤΕ και της Cosmote ήταν ένας κρίκος στην αλυσίδα των καταστροφικών για τους μετόχους του ΟΤΕ ενεργειών της διοίκησης του Οργανισμού και της κυβέρνησης.
Ο φίλος του blog, λοιπόν, μας γράφει ότι η COSMOTE έδωσε 1,3 δισ. ευρώ για το χρεωμένο δίκτυο του Γερμανού. Αφού παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό της αλυσίδας Γερμανός, στέκεται σε μια ενδιαφέρουσα "λεπτομέρεια": οι ίδιοι οι franchisees της αλυσίδας, γράφει ο φίλος, καταγγέλλουν ότι την ημέρα της εξαγοράς, τα 256 καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα είχαν συνολικά χρέη ύψους 83.408.730 ευρώ. Δηλαδή, η COSMOTE αγόρασε μια επικερδή επιχείρηση μ’ ένα καταχρεωμένο δίκτυο franchising.
Βρίσκουμε αυτή τη "λεπτομέρεια" πολύ ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα επειδή τα κέρδη της Γερμανός κατά το χρόνο της εξαγοράς, χωρίς να υπολογίζουμε ασφαλώς κάποια έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από την πώληση θυγατρικών, ήταν υποπολλαπλάσια των 83,4 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του φίλου μας, χρωστούσαν οι καταστηματάρχες του δικτύου της Γερμανός.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάλιστα για την εισαγγελέα κυρία Σπυροπούλου, που όπως μαθαίνουμε είναι έτοιμη να ζητήσει την άσκηση διώξεων για το σκάνδαλο της εξαγοράς της Γερμανός.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον γίνεται αυτό το στοιχείο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο έλεγχος του ΟΤΕ παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής, όταν ο ίδιος ο Οργανισμός έχει πληρώσει πανάκριβα για μια άχρηστη εξαγορά. Και αν αναλογιστεί, επίσης, πόσο εύκολα κάποιες αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης καταστρέφουν την περιουσία χιλιάδων μετόχων του ΟΤΕ, οι οποίοι σήμερα είναι χαμένοι και από την εκποίησή του στους Γερμανούς.

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

Ευαισθησία από τον ΣΕΔ, αλλά...


Πρώτος αντέδρασε, προς τιμήν του, στη δημιουργία του blog "ΟΤΕ-Ληστεία", o Μπάμπης Εγγλέζος του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου - ΣΕΔ. Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιό του, πριν το... σχολιάσουμε με τη σειρά μας:
"Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου -ΣΕΔ, ( www.sed.gr ),έχει στείλει από τις 8-5-2008 Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Αλογοσκούφη για το θέμα του ΟΤΕ, με την οποία ζητάει να γίνει δημόσια πρόταση από την D.T. προς όλους τους μετόχους του ΟΤΕ στην ίδια τιμή που αγοράστηκαν οι μετοχές από τη Marfin (26 Ευρώ ανά μετοχή) Η επιστολή κοινοποιήθηκε παντού και μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?act=ST;f=24;t=6 μαζί με τα ΜΜΕ που τη δημοσίευσαν. Παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις σε δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών (Alter,MEGA κλπ) Ο ΣΕΔ είναι διατεθειμένος να κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το θέμα. Δυστυχώς όμως η προσφυγή είναι πολύ δαπανηρή: Μόνο για δικαστικά έξοδα χρειάζονται 60.000 Ευρώ και αν προσθέσουμε και τα έξοδα 2-3 δικηγόρων, φτάνουμε στις 70 με 80 χιλιάδες. Ο ΣΕΔ είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο και δεν διαθέτει αυτό το ποσόν. Είμαστε σε αναζήτηση χορηγού-χρηματοδότη και αν τον βρούμε θα γίνει η προσφυγή, η οποία πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Αν όχι, θα μείνουμε για άλλη μια φορά στις διαμαρτυρίες... Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει ενδιαφερθεί κανένα από τα μεγάλα επενδυτικά funds που διαθέτουν χιλιάδες μετοχές του ΟΤΕ. Θα παρακολουθώ την προσπάθειά σας με ενδιαφέρον και κάθε ιδέα ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Αν θέλετε μπορούμε να κανονίσουμε και μια συνάντηση για να συζητήσουμε το θέμα".

Το σχόλιό μας:
Πράγματι, ο ΣΕΔ ήταν ο πρώτος και μοναδικός σύνδεσμος επενδυτών που αντέδρασε. Και, προς τιμήν του, ο Μπάμπης Εγγλέζος είχε το θάρρος να βγει μπροστά και να αντιταχθεί στις επιλογές της κυβέρνησης, που ποδοπατούν βάναυσα τα δικαιώματα των μικρομετόχων. Αντίθετα, η Ένωση Μετόχων του Δ. Καραγκούνη μάλλον έχει μείνει πίσω, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά σε όλους μας γι' αυτή της την ατολμία: δεν κατάλαβε, άραγε, ότι θίγονται τα δικαιώματα των μετόχων με πρωτοφανή τρόπο, ή η ατολμία του υπαγορεύεται από άλλες σκοπιμότητες.
Με όλο το σεβασμό στις προσπάθειες του κ. Εγγλέζου -φιλότιμες, οφείλουμε να ομολογήσουμε- έχουμε ορισμένες παρατηρήσεις σε όσα γράφει:
- Ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνει προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο, ότι αυτή κοστίζει ακριβά και, κατά συνέπεια, πρέπει να αναζητηθούν χορηγοί στους κύκλους των διεθνών funds.
- Ας μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε με αυτή τη λογική: είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, πολύ περισσότερο ο έμπειρος στα χρηματιστηριακά κ. Εγγλέζος, ότι κανένα fund δεν θα θελήσει να χρηματοδοτήσει μια διαδικασία που στρέφεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί όλοι οι θεσμικοί, Έλληνες και ξένοι, προτιμούν να διατηρήσουν τις καλές τους σχέσεις με την κυβέρνηση, από το να συνδράμουν μια ένωση μικρομετόχων στην αντιπαράθεση μαζί της. Άλλωστε, οι μέτοχοι και μεριδιούχοι των διαφόρων funds μπορούν να κερδίζουν ακόμη και από την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ, με στρατηγικές στην αγορά παραγώγων, συνεπώς δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας μικροεπενδυτής.
- Αλήθεια, αγαπητέ κ. Εγγλέζε, αν ο ΣΕΔ έβρισκε ένα τέτοιο χορηγό, τι θα έλεγε στους χιλιάδες μικρομετόχους που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί; Ότι εκπροσωπεί τους μικρομετόχους με χρηματοδότηση από τους ξένους και Έλληνες θεσμικούς, που όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα με τους μικροεπενδυτές; Κακά τα ψέματα: ακτιβισμός των μετόχων με χορηγούς θεσμικούς επενδυτές δεν υπήρξε ποτέ διεθνώς, ούτε και θα υπάρξει στην Ελλάδα. Και ο κ Εγγλέζος το γνωρίζει -ή οφείλει να το γνωρίζει.
- Αν πραγματικά θέλει και μπορεί να εκπροσωπήσει τους μικρομετόχους, ο κ. Εγγλέζος οφείλει να πράξει το αυτονόητο: να ζητήσει τη δική τους οικονομική συνδρομή -λίγα από πολλούς, όχι πολλά από λίγους, έχοντες μάλιστα επιδιώξεις και συμφέροντα εξ ορισμού αντιτιθέμενα στα συμφέροντα των μικρομετόχων. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν το έχει πράξει, απλώς αρκείται να περιμένει το... ιππικό των θεσμικών (και τις ευγενείς χορηγίες τους), που ασφαλώς και δεν πρόκειται να φθάσουν ποτέ. Ως τότε, μας λέει, θα αυτοπεριορισθεί σε διαμαρτυρίες (μάλλον ανούσιες, όπως και ο ίδιος φαίνεται να αντιλαμβάνεται). Αλλά αυτό δεν είναι οργανωμένη εκπροσώπηση των μικρομετόχων. Αν αυτό είναι το μόνο που έχει να προσφέρει, τον ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Κάθε Έλληνας έχει ήδη αντιληφθεί τι σημαίνουν τέτοιου είδους συνδικαλιστικές αντιλήψεις...
- Τέλος, ο κ. Εγγλέζος μιλάει για προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο, χωρίς να τεκμηριώνει νομικά γιατί πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η "ακριβή" -και επωφελής για τους δικηγόρους που τον συμβούλευσαν- διαδικασία αντίδρασης. Γιατί αυτή η πρόταση, κ. Εγγλέζε, όταν υπάρχει η πολύ "φθηνή" και ενδεχομένως αποτελεσματικότερη λύση της υποβολής καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Μήπως αναζητείτε ένα καλό πρόσχημα για να αποφύγετε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, έστω και αν έτσι αυτοακυρώνεστε; Για το θέμα της προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, το "ΟΤΕ-Ληστεία" έχει πολλά ακόμη να προσθέσει. Θα επανέλθουμε!

Υ.Γ. Όσον αφορά την πρόταση για συνάντηση, δεν την αρνούμαστε εκ των προτέρων. Προτιμάμε όμως, προς το παρόν, τη δημόσια συζήτηση μέσω του blog, ακριβώς για να μπορεί κάθε μέτοχος, κάθε πολίτης, να αξιολογήσει ανοικτά και δημόσια τα επιχειρήματα όλων, όπως ο κ. Εγγλέζος αξιολογεί τις δικές μας τοποθετήσεις και εμείς τις δικές του.