Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2008

Σκάνδαλο Γερμανός: αγόρασε... χρέη η Cosmote!


Αυτό το blog δημιουργήθηκε για να συντονιστούν -επιτέλους!- οι μικρομέτοχοι του ΟΤΕ και να αντιδράσουν στην καταστροφή της περιουσίας τους, μετά την εξαγορά του Οργανισμού από τους Γερμανούς ΧΩΡΙΣ δημόσια προσφορά για τους μετόχους μειοψηφίας.
Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε το ενδιαφέρον σχόλιο φίλου του blog, με θέμα την πολύκροτη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote. Επειδή και αυτή η ενέργεια της διοίκησης του ΟΤΕ και της Cosmote ήταν ένας κρίκος στην αλυσίδα των καταστροφικών για τους μετόχους του ΟΤΕ ενεργειών της διοίκησης του Οργανισμού και της κυβέρνησης.
Ο φίλος του blog, λοιπόν, μας γράφει ότι η COSMOTE έδωσε 1,3 δισ. ευρώ για το χρεωμένο δίκτυο του Γερμανού. Αφού παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό της αλυσίδας Γερμανός, στέκεται σε μια ενδιαφέρουσα "λεπτομέρεια": οι ίδιοι οι franchisees της αλυσίδας, γράφει ο φίλος, καταγγέλλουν ότι την ημέρα της εξαγοράς, τα 256 καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα είχαν συνολικά χρέη ύψους 83.408.730 ευρώ. Δηλαδή, η COSMOTE αγόρασε μια επικερδή επιχείρηση μ’ ένα καταχρεωμένο δίκτυο franchising.
Βρίσκουμε αυτή τη "λεπτομέρεια" πολύ ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα επειδή τα κέρδη της Γερμανός κατά το χρόνο της εξαγοράς, χωρίς να υπολογίζουμε ασφαλώς κάποια έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από την πώληση θυγατρικών, ήταν υποπολλαπλάσια των 83,4 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με τις πληροφορίες του φίλου μας, χρωστούσαν οι καταστηματάρχες του δικτύου της Γερμανός.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάλιστα για την εισαγγελέα κυρία Σπυροπούλου, που όπως μαθαίνουμε είναι έτοιμη να ζητήσει την άσκηση διώξεων για το σκάνδαλο της εξαγοράς της Γερμανός.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον γίνεται αυτό το στοιχείο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο έλεγχος του ΟΤΕ παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής, όταν ο ίδιος ο Οργανισμός έχει πληρώσει πανάκριβα για μια άχρηστη εξαγορά. Και αν αναλογιστεί, επίσης, πόσο εύκολα κάποιες αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης καταστρέφουν την περιουσία χιλιάδων μετόχων του ΟΤΕ, οι οποίοι σήμερα είναι χαμένοι και από την εκποίησή του στους Γερμανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: