Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Εκστρατεία για τη ληστεία των 6 δισ. ευρώ στον ΟΤΕ!


Μέσα στη θύελλα που έχει ξεσπάσει για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα στον ΟΤΕ (προγραμματικές συμβάσεις του '98, συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης του 2005, σκανδαλώδης εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός), το otelisteia.blogspot.com δηλώνει την αποφασιστικότητά να αρχίσειεκστρατεία και με νομικά μέσα για να αναδειχθεί σε όλες τις διαστάσεις του το μεγαλύτερο, ίσως, σκάνδαλο που συνδέεται με τον ΟΤΕ: η εκποίηση του Οργανισμού στην Deutsche Telekom, χωρίς να υποχρεωθούν οι Γερμανοί να καταθέσουν δημόσια προσφορά και για τις μετοχές της μειοψηφίας.
Και λέμε ότι αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο, γιατί με τις αποφάσεις Αλογοσκούφη-Πιλάβιου οι μικρομέτοχοι, μεταξύ των οποίων και κρατικές τράπεζες και ασφαλιστικά Ταμεία, χάνουν έως και 6 δισ. ευρώ, που θα μπορούσαν να έχουν εξασφαλίσει ήδη, αν πωλούσαν τις μετοχές τους στους Γερμανούς.
Οι νομικοί παραστάτες του otelisteia.blogspot.com, που εθελοντικά στρατεύθηκαν σε αυτή την υπόθεση, μας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για "καραμπινάτη" παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου (οδηγία 2004/25), που καθιέρωσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την προστασία των δικαιωμάτων των μετόχων μειοψηφίας σε κάθε περίπτωση εξαγοράς εισηγμένης ευρωπαϊκής εταιρείας.
Ήδη, λοιπόν, προσανατολιζόμαστε στη μόνη αντίδραση που θα μπορούσε να εκδηλωθεί από τους "φτωχούς" μετόχους μειοψηφίας: την υποβολή καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή την ωμή παραβίαση του κοινοτικού Δικαίου. Το σχετικό κείμενο της καταγγελίας συντάσσεται ήδη. Περιμένουμε, λοιπόν, από όσους μετόχους συμφωνούν μαζί μας, ότι πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, να επικοινωνήσουν με το otelisteia.blogspot.com, στη διεύθυνση OteListeia@gmail.com, για να συλλέξουμε τα στοιχεία όσων θέλουν να υπογράψουν την καταγγελία.
Πιστεύουμε ότι μέσα από το διαδίκτυο οι μέτοχοι-θύματα μπορούν να συντονιστούν για πρώτη φορά χωρίς την κηδεμονία των διαφόρων ενώσεων, που ως τώρα σιωπούν για το σκάνδαλο της ληστείας των μικρομετόχων, ή κάνουν δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου. Ας οργανωθούμε! Ας δείξουμε στον Αλογοσκούφη και τον Πιλάβιο ότι δεν θα μείνουμε απαθείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: